1 kylling (evt. 500g kyllingefilet)paella

1 peberfrugt1 løg

2 fed hvidløg

2 tomater

300g kæmperejer

200g jomfruhummer

200g blæksprutter 

300g fisk  (pangasiusfilet er OK)

1 pk. muslinger i skal (evt. grønne)

400 g paella ris (80-100g per person) (dobbelt vand)

1 kop ærter

safran evt. paellakrydderi og røget paprika

salt og peber,

2 laurbærblade, olivenolie, 1 citron og persille

 

1/2 portion af kæmperejer og alle muslinger og jomfruhummer steges med olie, lidt hvidløg og persille i en stor gryde. Når rejer og skaldyr har fået rødlig farve på begge sider og muslinger er åbnet tilsættes rigeligt vand og lad det koge det ca. 10 min. Fjern alle skaldyr og gem dem til pynt af paella. Vandet skal vi bruge bagefter til paellaen.

 

Kyllingen parteres i passende stykker, skylles og tørres. Løget hakkes og svitses i olien. Peberfrugten renses, hakkes og tilsættes sammen med løget. Kyllingestykkerne og blæksprutter kommes i, og når kyllingen har taget farve tilsættes de hakkede fed hvidløg. Tomaterne hakkes og tilsættes sammen med den anden portion kæmperejer.

 

Det hele simrer i ca. 5-10 min. hvorefter risene tilsættes sammen med safran eller paellakrydderi og paprika. De blandes rundt i de andre ingredienser på panden og vandet fra gryden hældes i. Retten koges op og salt og peber samt laurbærblad og fisk tilsættes. Ærterne tilsættes. Risene koges færdige (ca. 20 min.) Hvis det er nødvendigt tilsættes mere vand og der smages til med salt. Risene skal være en lille smule hårde. 

 

Det fjernes fra ild og paellaen pyntes med alle skaldyr og citron. Dækkes med sølvpapir min. 10 min og derefter er den klar til spisning ;-)