Indkøbskurv () - 0

Din indkøbskurv er tom.

Flor de Pingus

Lagerstatus: På lager

Item #:4702

850

Ikke nogen andenvin, men den anden vin fra Peter Sisseck, der som bekendt har sat det mest berømte danske fingeraftryk i vinens verden.


 


Peter kom til Spanien i 1993 for at lede et nyt projekt finansieret af danske investorer. Han fik en stor pose penge til at udvikle Hacienda Monasterio til et mønstervinbrug, men sideløbende med det puslede han i sin sparsomme fritid med sit eget lille projekt funderet på købte Tempranillo druer fra et par små parceller med gamle vinstokke i Ribera del Duero ikke langt fra legenden Vega Sicilia. Projektet fik navnet "Pingus" som var Peters kælenavn i barndommen, og da han dukkede op med et par prøveflasker af den førstefødte 1995'er hos Corney & Barrow i London i marts 2006 blev en legende født. Til stede kom også en hvis Robert Parker, som senere udtalte at dette var "den største unge rødvin jeg nogensinde har smagt fra Spanien", og kvitterede med de nu historiske 96-100 point i augustnummeret af Wine Advocate et fuldt år inden vinen overhovedet kom i handelen.


 


Flor de Pingus kommer fra delvis lejede vinstokke alle plantet nær de to parceller, der føder selve Pingus. Vinstokkene er blot yngre, men med planter på mellem 35 og 45 år er der stadig tale om velvoksne vinstokke hvis rødder trænger dybt ned i undergrunder og fremadrettet bidrager med stor mineralitet til vinen.


 


Som ved Pingus er der tale om 100 % Tempranillo og høstudbyttet er stadig lavt, maksimum 25 hl./ha. Vinen gærer i store træfade, og det meste overlades til naturen. Derpå følger 14 måneder på en blanding af nye franske fade og fade der har været brugt en gang til Pingus inden aftapningen på flaske uden klaring og filtrering.


 


96/100 point Robert Parker 

Vær den første til at bedømme dette produkt

Flor de Pingus

Detaljer

Ikke nogen andenvin, men den anden vin fra Peter Sisseck, der som bekendt har sat det mest berømte danske fingeraftryk i vinens verden.

 

Peter kom til Spanien i 1993 for at lede et nyt projekt finansieret af danske investorer. Han fik en stor pose penge til at udvikle Hacienda Monasterio til et mønstervinbrug, men sideløbende med det puslede han i sin sparsomme fritid med sit eget lille projekt funderet på købte Tempranillo druer fra et par små parceller med gamle vinstokke i Ribera del Duero ikke langt fra legenden Vega Sicilia. Projektet fik navnet "Pingus" som var Peters kælenavn i barndommen, og da han dukkede op med et par prøveflasker af den førstefødte 1995'er hos Corney & Barrow i London i marts 2006 blev en legende født. Til stede kom også en hvis Robert Parker, som senere udtalte at dette var "den største unge rødvin jeg nogensinde har smagt fra Spanien", og kvitterede med de nu historiske 96-100 point i augustnummeret af Wine Advocate et fuldt år inden vinen overhovedet kom i handelen.

 

Flor de Pingus kommer fra delvis lejede vinstokke alle plantet nær de to parceller, der føder selve Pingus. Vinstokkene er blot yngre, men med planter på mellem 35 og 45 år er der stadig tale om velvoksne vinstokke hvis rødder trænger dybt ned i undergrunder og fremadrettet bidrager med stor mineralitet til vinen.

 

Som ved Pingus er der tale om 100 % Tempranillo og høstudbyttet er stadig lavt, maksimum 25 hl./ha. Vinen gærer i store træfade, og det meste overlades til naturen. Derpå følger 14 måneder på en blanding af nye franske fade og fade der har været brugt en gang til Pingus inden aftapningen på flaske uden klaring og filtrering.

 

96/100 point Robert Parker 

Tags på produkter

  • No tags connected to product

Brug mellemrum til at adskille tags. Brug apostroffer (') til flere ord i ét tag.

  1. Vær den første til at bedømme dette produkt

SKRIV DIN BEDØMMELSE

Indsend din bedømmelse

Du anmelder: Flor de Pingus